Nodarbības mērķis ir, iepazīstoties ar zemnieku ēšanas paradumiem 18., 19. gadsimtā, rosināt skolēnus izvērtēt tā laika situāciju un paradumus kopējā vēsturisko notikumu kontekstā un saprast iespējamos cilvēku rīcības cēloņus.
Nodarbības ievadā skolēni, iesaistoties sarunā un domu apmaiņā, iepazīstas ar zemnieku ēdienkarti, ēdiena gatavošanas, pasniegšanas un ēšanas paradumiem 18., 19.gs. kā vienu no kultūras sastāvdaļām. Nodarbības gaitā skolēni var izmēģināt zupas strēbšanu ar koka karoti, degustējot unikālu malēniešu ēdienu - profitroļus ar buljonu, un maizes cepšanu uz iesma ugunskurā. Nodarbības laikā skolēni attīsta prasmes izdarīt un formulēt secinājumus, paust savu viedokli, uzklausīt un pieņemt citu atšķirīgos viedokļus. Skolēni attīsta ieradumu izturēties pieklājīgi un atbilstoši situācijai.
Aktivitātes ilgums ~ 45 minūtes, vēlamais dalībnieku skaits līdz 20.